VIZITKA – posjeti tvrtkama by SOME

„VIZITKA!“ je projekt zamišljen kao jednodnevni posjet tvrtkama koje se bave razvojem tehnologija inženjerstva materijala i srodnih grana industrije. Studenti su provesli dio dana u određenom poduzeću, razgledavajući pogon i ugodno se družili.

Prva tvrtka, koju smo posjetili 10.10.2018., bila je SPO Lučko. Specijalna oprema proizvodi i servisira cijeli niz proizvoda koji se koriste u plinskoj i naftnoj industriji. Proveli su nas kroz svoje tri proizvodne hale i ugodno nas ugostili razgovarajući o problemima zapošljavanja mladih u Hrvatskoj.

Sljedeća tvrtka po redu koju smo posjetili 23.10.2018., Metal Product, primjenom moderne tehnologije proizvodi i razvijaja:
elektroopremu, LED rasvjetu za unutrašnje prostore i uličnu vanjsku rasvjetu, strojnu obradu metala klasičnim i CNC strojevima, izradu metalnih konstrukcija itd. Razgledali smo pogon u Odri te smo se odvezli do pogona u Brezničkom Humu. Posjet smo završili kušanjem vina u Vinariji Šafran i ručkom u Varaždinu.

Zazhvaljujemo se gospodi Davidović Darku (SPO Lučko) i Klikovac Saši (Metal Product) na iznimno organiziranim posjetima tvrtkama.