Udruži se 2!

Prvi „Udruži se!“ organiziran je u studenome 2017. godine u prostorima Studentskog Centra, gdje je bilo okupljeno 30 udruga sa područja cijele Republike Hrvatske.
Ove godine, „Udruži se 2!“ održan je u sklopu Dana FSB-a. Fakultet strojarstva i brodogradnje uz udrugu SOME, ugošćuje 14 studentskih udruga, od kojih je pola sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a ostale s drugih fakulteta sveučilišta s kojima udruga surađuje.
Popis udruga koje su se odazvale na događaj : SOME, HSASF Formula, USVM Veterina, eStudent, HUSB, HoFSB, HUSZ, ESTIEM, Udruga Mehatroničara, CroMisc, Studentska Sekcija HDKI, ESN Zagreb, BEST, SUPEUS.
Uprava Fakulteta strojarstva i brodogradnje, uz dekana, obišla je sajam udruga te pohvalila sve prisutne na volji, ukazanoj energiji i trudu koji je uložen u ovakvu manifestaciju. Studenti su uživali u raznom sadržaju, poput RedBull Simulatora vožnje, raznim napitcima, simulaciji leta, mogli su se poslikati sa pravom zmijom, testirati razinu šećera u krvi, kao i krvni tlak, uz niz drugih sadržaja. Mnogi su se pridružili udrugama koje ih zanimaju te još jednom pokazali da mladi posjeduju velik motiv za postizanjem izvrsnosti kroz rad u studentskim udrugama