Materijali u autoindustriji su pun pogodak!

Udruga SOME prijave za ovaj event je zatvorila nakon dva dana, a sponzori su se njima javljali da sudjeluju na događaju.

 

5.4.2017., mlada udruga studenata sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje, SOME (Student organization of materials engeneering), održala je prvu obrazovnu konferenciju za studente i ljubitelje automobila. Riječ je o jednodnevnom predavanju na kojem su sudjelovale čak 4 velike tvrtke (Lipik Glas, Apllied Ceramics, Rimac automobili, Tomić&co) te više od 100 studenata, asistenta i profesora. Sponzori poput Cedevite, Franck-a, Cockte, NextBike-a, Ubera, Redbulla, omogućili su okrijepu u bilo kojem trenutku, a Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Laboratorij za toplinsku obradu, tehnički trgovac Haberkorn i Konto d.o.o postali su prvi partneri i donatori udruge.

Predavači su oduševljeni motivacijom studenata za organizaciju ovakvog događaja. “Organizacijski, sadržajno i vizualno sve je bilo na visokoj razini, kao i cijeli protokol u kojem se doista vidjelo da ste okupili zaista sposoban tim i da SOME ima veliki potencijal.

Pohvalno je vidjeti toliko mladih i stručnih ljudi sa željom organiziranja ovakvih događanja.” rekao je Filip Kralj iz Tomić&co. Uz predavanje o ugljičnim vlaknima, generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku, izložio je najnoviji model njihovog električnog automobila, BMW i3, ispred fakulteta i plijenio mnoge poglede.

 

“Izuzetno ste proaktivni i poduzetni, udruga koju ste osnovali je pun pogodak u smislu povezivanja znanosti i industrije. U vama ne vidim samo udrugu studenata nego buduće kolege, poduzetnike i partnere.” govori Dario Stanković iz Applied Ceramics-a. Mada je cilj bio približiti industiriju neisukusnim studentima, također su željeli omogućiti suradnju između uspješnih tvrtki u budućnosti. Naime, zadnji predavači iz Remontnog zavoda i Hrvatskog vojnog učilišta govorili su o zaštiti suvremenih borbenih vozila za što se gospodin Stanković zainteresirao jer se kao zašitita od udara projektila koriste keramičke ploče.

Ostavljajući tematiku borbenih vozila i vojne industrije za kraj, udruga SOME najavljuje novi događaj pod nazivom Materijali u vojnoj industriji koji će se održati uskoro na matičnom fakultetu. Za više informacija i galeriju slika pratite udrugu na facebook i web stranici.

1 thought on “Materijali u autoindustriji su pun pogodak!”

Comments are closed.